Welcome to Volkswagen Atlas Forum, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Register

User Tag List

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Eagle
    Posts
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Points
    2

    Remote Start Doesn't work

    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    I've had my Atlas SEL Premium since August. Now that the weather is cold, I would like to use the remote start. I have followed the directions and pushed the button on the remote twice, as indicated. Have done this several times, alternating patterns of fash pushes, slow pushes, delayed pushes. Nothing works. Anyone else having issues with remote start?

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Phoenix
    Posts
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Points
    2
    Quote Originally Posted by VWAtlasDave View Post
    I've had my Atlas SEL Premium since August. Now that the weather is cold, I would like to use the remote start. I have followed the directions and pushed the button on the remote twice, as indicated. Have done this several times, alternating patterns of fash pushes, slow pushes, delayed pushes. Nothing works. Anyone else having issues with remote start?
    Did you push the lock button first? So push the lock botton then push the start button twice

  3. #3
    Administrator VWFan's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    113
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Points
    10
    Yes make sure the vehicle is locked before you try the remote start.

  4. #4
    New Member WyoAtlas's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Casper
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Points
    6
    The above posts are correct. You have to verify that the vehicle is locked before the remote start will work. Good luck!

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    somerset
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Points
    2
    make sure its lock, i find sometimes when the temp is too cold, the remote start doesnt work.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    May 2018
    Location
    Buffalo
    Posts
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rep Points
    2
    Guest-only advertisement. Register or Log In now!
    Mine doesn't work unless I'm within a few feet of the vehicle. It's very frustrating. My dealer is now telling me that its an issue with the Model and there is no fix available at this time.

 

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •